Wszystko byłoby dobrze gdyby nie światła drogowe które świecą wysoko za wysoko i są skuteczne tylko kiedy jest przede mną wysoki podjazd!!!
Czy jest możliwość ustawienia świateł drogowych niezależnie od świateł mijania???
Nadmienię że przy reflektorach mam dwie śruby regulacyjne z boku reflektorów i jedną z tyłu przy elektrycznym ustawieniu świateł mijania!!!
Dziękuję za podpowiedzi!!!
Pozdrawiam!!!
Czy jest możliwość ustawienia świateł drogowych niezależnie od świateł mijania???
"Długie" ustawiasz osobną śrubą z tyłu lampy niezależnie od świateł "krótkich".Zaraz koło zaślepki od "długich" od tyłu masz w rogu śrubę do regulacji czarną,
JohnBv, regulację wysokości drogowych masz na dole reflektora ( na skraju obudowy tak trochę w bok i w dół od gumy zamykającej dojście do żarówki świateł drogowych ). Oczywiście dostęp do tej regulacji jest bez żadnej rozbiórki reflektora. Jak zajrzysz od tyłu to na pewno zauważysz. Te regulacje z przodu/boku lampy są od mijania ( wysokość i lewo/prawo ).
no i żarówy 100W nie są dopuszczone do ruchu wiec upierdliwa kontrola niebieskich / diagnosta i będziesz wymieniał
Jeśli chodzi o uszkodzenie reflektorów to już nie mogę się doczekać kiedy to nastąpi bo chcę wymienić na nowe tylko moja kobieta jak zawsze ma małe ale że więcej kasy wkładam w auto niż w nią!!! Jak padną to nie będzie innej rady jak wymienić!!!
Upatrzyłem sobie takie na allegro:
Komentarz